Sommerskolen 2017

Den Danske Skole & Kulturforening i Chania

Sommerskolen 2017

Vores første sommerskole foregik over 2 uger i juli 2017 med undervisning af dansk folkeskolelærer.

 

11 børn var tilmeldt sommerskolen. Den blev varetaget af Mikkel, som er folkeskolelærer fra Vejle, og var kommet hertil for at bruge to uger af sin sommerferie.

 

Det var lidt af en udfordring at tilrettelægge undervisningen for børnene, da de var på meget forskelligt niveau sprogligt og aldersmæssigt. Mikkel mestrede dog opgaven til bravour og formåede at gøre undervisningen spændende og udfordrende for den enkelte elev ud fra dennes niveau.

Undervisningen foregik til tider ret utraditionelt med meget aktiv deltagelse. Det blev f.eks. til en tur i supermarkedet med en indkøbsseddel skrevet på dansk. Det blev også til mange opgaver i skolegården, såsom skattejagt med sætninger der skulle besvares, mundtligt eller skriftligt, alt efter elevens niveau. Det blev også til en tur til den lille lokale havn, hvor børnene i grupper, skulle formulere sætninger om det, de så. ”Den lille kirke er hvid med blå dør”... en anden elev kunne tilføje ”lyseblå” og endda ”turkis” og ordforrådet blevet meget udvidet denne dag.

 

Der forekom naturligvis også mere traditionel undervisning med øvelser i bogstaver, læsning og skrivning. Der var også undervisning i dansk geografi og herunder temadag om Grønland, hvor Michelle kom og fortalte om sin opvækst og livet i Grønland. Den hurtige smeltning af indlandsisen gjorde stort indtryk på alle børnene. Men endnu større var reaktionen, da de hørte, at Dronning Margrethe II har været til kaffe hos Michelles moster!

Sommerskolen må beskrives som en kæmpe succes. Hver enkelt elev har på blot to uger udviklet sig rigtig meget.

 

Vi ønsker i høj grad at fortsætte Mikkels fantastiske arbejde og det gode fundament han har givet børnene. Uge 42 byder derfor på intensiv efterårsferie-danskskole, idet Mikkel igen besøger os. Og herefter er der undervisning én gang om ugen.

Det Kongelige Danske Konsulat

Iroon Politechniou 43, 1. Building, 2nd Floor

GR-73100 Chania, Crete, Greece

Tlf.: +30 698 1346152

Email: admin@danskkretakultur.com