Sommerskolen 2018

Den Danske Skole & Kulturforening i Chania

Sommerskolen 2018


Sommerskolen 2018 forløb over 4 uger, hvor de store børn startede med deres to ugers intensiv danskundervisning. Lige efter fortsatte de mindre børn.


Mikkel benyttede fortsat strategien med klasseundervisning, gruppearbejde og udendørs-skole. Børnene elsker den varierede undervisning og har ikke oplevelsen af at sidde på skolebænken - i deres græske sommerferie!

Allerede på den første uge nåede de meget, Mikkel rapporterede således på Facebook:

 

“Vi har blandt andet været igennem forskellige former for dialoger, genrekendskab, diktater og aktuelle nyheder fra Danmark.

 

Det er godt, at sommerskolen i år er opdelt således, at de store får to uger for sig, og de små ligeledes får to uger for sig. Det giver mulighed for at ramme netop det niveau, som skal til for at udvikle de enkelte elever.

 

Jeg ser meget frem til næste uge, hvor vi også påbegynder projektarbejde.”

Mikkels beskrivelse fra 2. uge af de stores sommerskole:

 

“I denne uge har sommerskolen arbejdet henholdsvis med grammatik og projekt med tema "Kreta med helårsturisme”. Det er sjovt at opleve, hvad børnene synes kunne være spændende at vise turister om vinteren.

 

Se her et bud på hvad de vil tilbyde. Og se også om du kan tyde den herlige sprogblomst i nr. 2 på den gule plakat."

 

8. juli var 14 dages sommerskole for de store børn så slut. Det var en flok stolte og glade børn, der fik overrakt deres bevis. Børnene fortalte selv begejstret hvordan de kunne se en udvikling. Som Markos og Odysseas begejstret sagde: "Nu er scrabble-spillet” virkelig blevet sjovt med alle de nye ord vi forstår at sammensætte.”

 

 

 

Og Giorgos’ og Antonis’ konklusion på projektet "Kreta med helårsturisme" var; "Her er jo lige så skønt om vinteren, hvorfor har vi egentlig ikke flere besøgende?" "Det må vi huske at fortælle til vores sommergæster”!!

Sommerskolen for de yngste elever kom godt i gang, og på holdet var også en lille græsk pige der nu er bosat i Danmark. Hun skulle holde sit danske ved lige i sommerferien.

 

Udover små grammatikopgaver, stave-ord og læsning, skulle der også spilles scrabble. Og når hjernen får ilt, fungerer den optimalt, så der blev løbet små ture rundt om skolen med pit-stop opgaver undervejs.

 

I spillet Vildkatten blev der trukket en plade og under en lille løbetur udtænkes sætninger med nogle af ordene. Leg og indlæring går hånd i hånd med fantastiske Mikkel som lærer - og vi stolte og glade forældre er nu dem, der får læst godnathistorie på dansk!

Efter sommerskolen 2018 sluttede var der kun tilbage at sige, at det var fantastisk at følge elevernes udvikling og se dem vokse endnu mere.

 

Her er det de yngste elever, der får diplomer. Først forklarer Mikkel, hvad et diplom i det hele taget er :-)

Sofia er blevet meget dygtigere og hurtigere til at læse, Rina taler i hele, lange sætninger med mange nye ord og Jannis har fået hul på grammatik, tillægsord mm. Der var masser af ros til alle eleverne.

 

Og så er der Myrto, som skal i børnehaveklasse efter sommerferien. Hun flyttede til Danmark i september og har under hendes sommerferie i Chania fulgt med i danskskolen. Hun er bl.a. blevet rigtig god til at skrive de danske bogstaver korrekt.

 

Vi håber, at Myrto får glæde af hendes tid med Mikkel og de andre børn. Forhåbentlig har hun nu et lille forspring skriftligt, idet begge hendes forældre er græske og hun derfor i en alder af 6 år er ved at lære dansk fra bunden. Held og lykke til Myrto i det danske og på gensyn i 2019 - for som hun sagde til sin mor "Det har været så sjovt, at jeg vil igen næste år”!!!

 

Tusind tak til Mikkel for en kæmpe indsats og stor undervisningsglæde. Dine evner for alternative indlæringsmetoder hjælper børnene meget - og dermed også forældrene; det er let at få vores børn i skole midt i sommerferien med dig som lærer!

Det Kongelige Danske Konsulat

Iroon Politechniou 43, 1. Building, 2nd Floor

GR-73100 Chania, Crete, Greece

Tlf.: +30 698 1346152

Email: admin@danskkretakultur.com