Om os

Den Danske Skole & Kulturforening i Chania

Foreningen

Hvem er vi?


En række danskere, med den skandinaviske konsul i spidsen, har oprettet ”Den Danske Skole & Kulturforening i Chania”, som varetager undervisningen i dansk sprog og kultur af herboende børn med danske rødder, samt skaber et foreningsliv med aktiviteter, foredrag og lignende i dansk tradition.


Bestyrelsen består af

  • Formand Sirmatenia (Simula) Paraschaki; dansk/græsk, bosiddende i Chania siden 2001, SOS ansvarlig for Grækenland og Cypern, mor til to.
  • Næstformand Line Lillelund; dansk, bosiddende i Chania siden 2001, uddannet i bankverdenen, erfaren guide på Kreta. Græsk gift og mor til to.
  • Kasserer og sekretær Karina Oure, dansk, bosiddende i Chania siden 2005, kontoruddannet, guide på Kreta, booking af feriehuse. Græsk gift og mor til tvillinger.


Hvad vil vi?


Vi er en del danskere bosat på Kreta, som har integreret os i det græske samfund. Mange har fået børn, og behovet for en dansk skole og forening har længe været til stede. Vi ønsker, at egenbetalingen til skolen skal ligge på et absolut minimum for at give alle mulighed for at deltage på lige fod.


Det er foreningens ønske, at de børn som følger skolen i fremtiden skal have mulighed for at integrere sig problemfrit i Danmark og bidrage til det danske samfunds udvikling. Samtidig forbedres jobmulighederne indenfor turisme eller hos de skandinaviske virksomheder i Grækenland.


Hvordan vil vi det?


Via medlemskaber, støttemedlemskaber, donationer og ikke mindst arrangementer. Foreningen vil løbende afholde aktiviteter såsom foredrag, koncerter, bankospil mv., hvor overskuddet går ubeskåret til skolen.


Foreningsarbejde byder op til samarbejde og det er vores håb, at alle medlemmer vil bidrage til foreningens udvikling. Kom gerne med idéer til arrangementer, som I ønsker at føre ud i livet, så vil vi være behjælpelige med planlægning og kommunikation.


I må også meget gerne hjælpe foreningen ved at give den omtale og søge støttemedlemmer blandt jeres netværk.


Hvorfor vil vi det?


At være barn af forældre med forskellige sprog og kultur er en gave! De kompetencer det naturligt giver, ønsker vi at styrke yderligere samt videregive vores danske kulturskatte.

Hvordan kan du støtte projektet?

 

Det koster penge at drive en skole, og selvom skolen på Kreta trækker væsentlig på frivillig arbejdskraft, er der udgifter til undervisningsmaterialer og underviser. Vi håber derfor, at du vil hjælpe os og vores børn med en donation til foreningen.

 

For bare 20 euro eller 150 dkr. årligt bliver du støttemedlem, men alle beløb modtages med taknemmelighed.

 

Støttemedlemmer modtager 2 gange årligt et nyhedsbrev fra foreningen. Og er du i Chania samtidig med et arrangement, er du naturligvis velkommen til at deltage.

 

Kunne det være noget for dig at støtte vores initiativ?

 

Beløbet kan i så fald betales kontant ved en begivenhed eller du kan kontakte os for at aftale at mødes, via Mobile Pay, via bankoverførsel til Danske Bank eller på Det Danske Konsulats konto:

 

ALPHA BANK (branch 0660 Chania, Crete)

Mrs. Sirmantenia Paraschaki

IBAN: GR30 0140 6600 6600 0231 0041 640

SWIFT: CRBAGRAA

 

MobilePay 28847531 (modtager Karina Oure) bankoverførsel - Danske Bank, reg nr 0274 konto nr 4646095905

 

På overførslen noteres: DDS (E-mail adresse).

Den e-mail adresse I opgiver, bliver tilmeldt Danskskolens nyhedsbrev.

Det Kongelige Danske Konsulat

Iroon Politechniou 43, 1. Building, 2nd Floor

GR-73100 Chania, Crete, Greece

Tlf.: +30 698 1346152

Email: admin@danskkretakultur.com